Marcus Surtén, som var med och grundade Blocket bostad, går till Mimove, marknadsplats för bostäder i Spanien och Portugal.

Där blir han ansvarig för det spanska säljteamet.

Marcus Surtén. BILD: Mimove

Närmast kommer han från Netent på Malta och innan dess Diakrit.

För det nya jobbet har Marcus Surtén flyttat från Malta till Marbella i Spanien, där Mimove har sitt spanska huvudkontor.

– Vi har expanderat kraftigt det senaste året, vi har bland annat lagt till Portugal och har i dag fler hundra anslutna mäklare. Vi är övertygade om att Marcus Surtén med sin gedigna erfarenhet kan bidra med mycket, säger Mimoves vd Ola Lundell i ett uttalande.

Marcus Surtén själv säger att han hållit ögonen på Mimove en tid.

– Jag tycker att deras marknadsplats ligger helt rätt i tiden. Det känns inspirerande att nu får vara en del av Mimove som med sin affärsmodell driver en mer transparent och effektiv bostadsmarknad, vilket gynnar mäklare, säljare och köpare.