Robin Nyvall, 29 år, läste FEI:s fastighetsmäklarutbildning. Mäklaryrket hade länge funnits i tankarna och efter att ha funderat de sista åren tog han äntligen steget till att gå utbildningen. I november 2018 blev han färdig fastighetsmäklare och har nu arbetat som mäklare i snart ett år.

– Hade det inte varit för FEI så hade jag inte blivit mäklare. Jag tyckte att det tog alldeles för lång tid att gå två år på högskola, jag ville studera i en mycket högre studietakt och bli klar snabbare, säger Robin.

Robin arbetar med att förmedla lägenheter på Fastighetsbyrån Årsta som även finansierade hans utbildning. Att få välja sin egna studiefart och kunna arbeta parallellt med studierna var viktigt för Robin.

– Jag har många vänner och bekanta som arbetar som mäklare och alla trivs med yrket. Efter att ha arbetat närmare tio år med försäljning, kände jag att det var dags att testa på mäklaryrket. FEI var klockrent för mig! Jag var nöjd med upplägget och låg i fas under hela studietiden samt att det var enkelt att delta på distans med FEI FLEX. Allting handlar om struktur och disciplin, det är viktigt att planera sin tid och lägga ner det som krävs för att klara studierna.  

Robin tror att social kompetens, tillgänglighet och att man är kunnig är tre viktiga egenskaper för att bli en bra och framgångsrik mäklare.

– Mäklaryrket är väldigt varierande och man lär sig nya saker varje dag. Allt från att följa med på fotografering, boka kundmöten, hålla i visningar, budgivningar till att skriva kontrakt.

Jag känner att utbildningen har gett mig den grund jag behövde. Jag trivs jättebra som mäklare och jag strävar hela tiden efter att utvecklas och bli ännu bättre, Säger Robin Nyvall.

Studietips

  • Ha tydliga mål och planera din tid väl. Om man läser tre kurser samtidigt som man arbetar är planering A och O – det behövs även i arbetslivet.
  • Hitta en studiekamrat och hjälp varandra. Det är både roligare och lättare att studera tillsammans.
  • Ha roligt under studietiden och belöna dig själv efter dina prestationer.

 

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om FEI:s fastighetsmäklarutbildning här