Klickraketen i Trosa är såld

BILD: Erik Olsson Fastighetsförmedling

En femrumsvilla i Trosa slog alla möjliga rekord när den lades upp på Hemnet häromsistens. Men nu är den såld, meddelar mäklarbyrån Erik Olssons hemsida.

Slutpriset blev 3 125 000 kronor, med en budpremie på 125 000 från utgångspriset på jämna tre miljoner.

BILD: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Trosahuset fick vecka 35 sex gånger så många klick som tvåan på listan – trettiotvåmiljonersvillan på Stora Essingen som också Mäklarvärlden har skrivit om. Med 117 247 klick på en vecka raderades alla tidigare rekord.

Den ansvariga mäklaren Magnus Jansson på Erik Olsson tror att populariteten handlar om närheten till Stockholm.

BILD: Erik Olsson Fastighetsförmedling

– Trosa är definitivt en liten pärla med sin kombination av småstad, skärgård och natur men bara 45 minuter från Stockholm city. Det resulterar i att allt fler stockholmare sneglar mot Trosa när man går i tankar av bostadsbyte, säger han till tidningen Expressen.

BILD: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Utöver de 117 kvadratmeterna bostadsyta bjuder huset även på 780 kvadratmeter tomt, ett naturreservat på andra sidan vägen och, som det heter i annonsen, ”40 minuter till Skavsta flygplats som kan ta er till flertalet länder i Europa på några timmar”:

Samtliga bilder finns fortfarande att se hos Erik Olsson här – men kan försvinna när som helst nu när villan är såld.