Hemnet har köpt upp Tryggabud

BILD: Hemnet

Bostadssajten Hemnet har köpt tjänsten Tryggabud. Den har varit aktiv sedan 2017 och möjliggör legitimerad budgivning med bank-id.

Tanken med Tryggabud sedan starten har varit att ge mer transparens i budgivningen och därmed tryggare bostadsaffärer – och nu går de alltså upp i Hemnet.

– Som landets största bostadsportal har vi ett ansvar att göra vad vi kan för att verka för en ännu bättre bostadsmarknad för alla dess olika aktörer. Osäkerhet kring budgivning är något som ofta skapar frustration hos alla parter i en bostadsaffär. Med Tryggabud ser vi en möjlighet att bidra till en enklare och tydligare budgivningsprocess, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet, i ett uttalande.

Tjänsten kommer att integreras stegvis och vara gratis för de mäklare som väljer att ansluta sig. De mäklare som redan har en budgivningstjänst kommer på sikt också att kunna visa dem på Hemnet.

En av Tryggabuds grundare, Magnus Ballchand, anställs på Hemnet i samband med köpet.

– Det känns väldigt roligt att Tryggabud nu blir en del av Hemnet som är helt rätt positionerade för att kunna erbjuda en oberoende budgivningstjänst, säger han själv.