…Jenny Persson, ansvarig utgivare och mammaledig chefredaktör på Mäklarvärlden. Det har kommit en ny hemsida – vad är det som har hänt?

Jenny Persson

– Vi gör om hemsidan för att få en sajt som känns mer som 2020 och vi ville att hemsidan ska harmoniera mer med papperstidningen. Att du i branschen ska känna igen dig, oavsett om du läser Mäklarvärlden på papper eller besöker vår hemsida. En utmaning, som jag gissar att även du som mäklar kan känna igen, är ju att upplevas aktuell i den här snabbrörliga digitala världen. Jag hoppas att vår nya sajt ska kännas aktuell, relevant och att det finns något där för våra läsare – som ju är en bred skara.

Kommer läsarna att känna igen sig?
– Ja absolut. Men sidan har fått sig en rejäl ansiktslyftning.

Blir det några nyheter?
– Det blir en del nyheter, vi kommer bland annat att lyfta upp ”Ny på jobbet” och ”Nytt kontor”, vi vet att det är populärt att läsa och ville därför ge mer plats och möjlighet för fler att synas. Och just för att fler ska få chansen att vara med kan du som mäklare eller kontorsägare nu själv gå in och ladda upp bild och information. Något jag hoppas blir populärt, med tanke på det tryck som är för att få plats på våra sidor i tidningen. Nu när vi byggt om har vi även kunnat möta efterfrågan från våra annonsörer om standardformat.

Varför händer detta just nu?
– Att arbeta digitalt innebär att man är i ständig förändring — men det var dags för en större förändring. Det har varit mycket roligt att få tänka nytt, tillsammans med våra designers. Jag hoppas och tror att den ”nya” hemsidan ska upplevas mer lättillgänglig för våra läsare.