Förvaring, badrum och väggfärg – det som stör bostadsägare mest

Det som stör bostadsägare mest är förvaringslösningarna i hemmet.

Det visar en ny undersökning av Skanska och Sifo.

27 procent av de tillfrågade uppger att de stör sig på förvaringsmöjligheter. Dock specificeras inte om det är bristen på dem eller deras utformning som inte faller de boende i smaken.

Därefter kommer toalett/dusch samt väggfärg. Det sistnämnda är mest störande för åldersgruppen 30-39, där 31 procent irriterar sig på kulörerna istället för att måla om. I den äldre åldersgruppen, 60-74, är det bara tolv procent som vill byta färg.

– En väl utformad planlösning kan vara avgörande för hemmets förvaringsmöjligheter. Eftersom just planlösning och förvaring kan vara svårt att ändra med tiden är det bra att tänka lite extra på dessa saker vid val av bostad. Detaljer som väggfärg och tapet bidrar mycket till helhetsintrycket men är betydligt lättare att justera i efterhand, säger Magnus Lambertsson, försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem i ett uttalande.

Närmare fyra av tio funderar på att renovera eller att byta ut saker i hemmet det närmaste året, flest på grund av att något är trasigt eller för att sätta personlig prägel på hemmet.

Piggast på renovering är Örebro län, där tänker varannan göra något. I Östergötland är man som mest nöjd, där vill bara 28 procent ändra hemmet.

22 procent av samtliga tillfrågade är helt nöjda med sina hem.

KÄLLA: Skanska/Sifo