Svenskens drömgranne: En komiker

Senaste Bobarometern av Kantar Sifo på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling tar sig an grannsämja. Och de vi helst bor granne med är Johan Glans och Mia Skäringer.

Mia Skäringer och Johan Glans. Foto: Johan Guthed/Andreas Andersson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De viktigaste egenskaperna hos en granne är hänsyn, hjälpsamhet och att hen sköter sig själv, visar Bobarometern. När svensken får välja drömgranne hamnar komikern Johan Glans i topp, tätt följd av en annan komiker, Mia Skäringer som också var mest populär bland kvinnor.

– Oavsett hur man väljer att bo är sannolikheten stor att du har grannar, något som är bra. Att lära känna sina grannar kan öka trivseln i bostadsområdet, men gör också att bostadsägare tillsammans kan hålla ett extra vakande öga i området och även hjälpa varandra med olika bestyr i vardagen, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i ett uttalande.

Mindre tilltalande grannegenskaper är kontrollbehov, festglädje och tystlåtenhet. Den de tillfrågade allra minst vill bo intill är ett gammalt ex – 36 procent betackar sig för detta. Nästan lika många, 32 procent, ser gärna att chefen bor någon annanstans.

Andra som bör hålla avstånd är föräldrar, svärföräldrar och kollegor. Åtta procent vill inte ens ha sin vän som granne.

KÄLLA: Svensk Fastighetsförmedling