Rekordförsäljning hos Hemnet i juli

BILD: Hemnet

 

Det har aldrig sålts så många bostadsrätter i juli som i år. Det visar siffror från Hemnet.

Jämförbar statistik finns bara från 2014 och framåt, men inte under något av åren har en julimånad gått så bra. Till exempel såldes i år 12 procent fler bostadsrätter än i juli 2018 – och till och med Stockholm slog rekord med fem procent fler än i fjol.

– De höga försäljningsvolymerna är delvis en effekt av det höga utbudet samt att man nu accepterar läget med något lägre priser och amorteringskrav. Den främsta orsaken är nog ändå psykologisk. Vi ser att det inte längre är så många som tror på några stora nedgångar på bostadsmarknaden. Det skapar en tilltro som gör att man vågar göra affärer, jämfört med läget 2017-2018 då det var en väldigt hög osäkerhet, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, i ett uttalande.