Mäklare varnas för falsk marknadsföring om parkett

En mäklare varnas av Fastighetsmäklarinspektionen för att ha marknadsfört ett hus med parkettgolv trots att det fick laminatgolv.

Det handlar om ett hus som såldes under byggfasen, där det i annonsen stod att det skulle ha hög standard med bland annat parkettgolv. När anmälaren och hans sambo flyttat in upptäckte de att det var laminatgolv i hela huset, trots att de dubbelkollat golven med mäklaren ifråga.

Anmälaren kontaktade då säljaren som menade att det aldrig sagts något om parkett och hänvisade till mäklaren. Denna i sin tur hävdade att han aldrig sagt något om parkett i huset.

Fastighetsmäklarinspektionen håller inte med utan menar att det är ”ostridigt i ärendet att fastigheten har marknadsförts med parkettgolv trots att det var laminatgolv som skulle läggas i huset”. De skriver också att parkett typiskt sett är något som påverkar värdet på fastigheten.

Därmed utgör förseelsen en grund för varning.