Slut med en cigarett på balkongen hos Heba.

Fastighetsägaren Heba kommer att införa rökförbud i samtlig nyproduktion. Först ut är 84 ungdomslägenheter i Hökarängen i södra Stockholm med planerad inflyttning nästa år. Senare under året tillkommer ytterligare 194 nybyggda bostäder.

Rökförbudet gäller i hela fastigheten och på fastighetens mark – det vill säga, inne i lägenheten, på balkong eller uteplats och i allmänna utrymmen.

Heba lutar sig mot en Skopundersökning som visade att sju av tio hyresgäster är positiva till rökfria boenden.

– Vi är stolta över att bidra till rökfria boendemiljöer och att vi nu kan erbjuda våra hyresgäster en hälsosammare och rökfri hemmiljö i vår nyproduktion, säger fastighetschef Ulrika Thorildsson i ett uttalande.

De menar att beslutet ligger i linje med alltfler rökfria platser i samhället.