Uthyrningsdel i boendet allt mer intressant

BILD: Botrygg

Fastighetsbolaget Botryggs vd Piotr Nowak är övertygad om att bostäder med uthyrningsdel kommer att bli vanligare i framtiden. Detta speglar deras bygge i Stockholmsförorten Barkarby som ska påbörjas första kvartalet 2020.

– En uthyrningsdel kan finansiera en stor del av ditt boende samtidigt som en uthyrningsfunktion gör din bostad mer attraktiv vid en eventuell försäljning. En bostad med uthyrningsdel medför flexibilitet, menar han och tar som exempel att ägaren själv kanske vill bo mindre ett tag och då kan hyra ut den större delen.

Eller:

– Kanske är ditt barn på väg in i vuxenlivet och önskar att bli mer självständig, eller så vill du kunna erbjuda din äldre ensamstående förälder ett tryggt och socialt boende närmare barnbarnen.

Piotr Nowak tar även upp att en uthyrningsdel ger egenföretagare möjlighet att etablera verksamhet i anslutning till sitt hem.

– Så som bostadssituationen, arbetslivet och livspusslet ser ut för många erbjuder bostäder med uthyrningsdel ett alternativ för att göra livet enklare.

Botryggs projekt kommer att ligga invid den nya tunnelbanestationen och innefatta 160-180 bostadsrätter, hur många som får uthyrningsdel är ännu oklart.

Kvarteret får även konstnärsateljéer, restauranger och en privat gård med odlingsmöjligheter. Inflyttning beräknas till första kvartalet 2022.