Nytt kustnära boende i Gävle på gång

BILD: Veidekke

Gävle kommun har delat ut en markanvisning i Norrlandet, som är tänkt att bli kommunens ”nya kustnära boende”.

Det var Veidekke Bostad som vann markanvisningstävlingen med sitt koncept Flex, vilket bedömdes intressant för området.

– Vi är oerhört glada över förtroendet från Gävle kommun att få vara med och utveckla Norrlandet. Det är ett fantastiskt område och det finns en oerhört stor potential att skapa ett väldigt attraktivt bostadsområde. Vi har ritat radhus som byggs i samklang med naturen och det har sannolikt varit en viktig anledning till att kommunen har uppskattat vårt förslag, säger Mats Fryxell, regionchef för Veidekke Flex i ett uttalande.

Ytterligare tre aktörer har anvisats marken och tillsammans med kommunen ska samtliga vara med och ta fram en detaljplan som omfattar cirka 130 nya bostäder.

– Det finns en stor efterfrågan på prisvärda bostäder i attraktiva lägen och här kommer vi att kunna erbjuda just det, med närhet till natur och ett stenkast från centrala Gävle, säger Jonas Keide, försäljningschef på Veidekke Flex.