Lina Olsson, 24 år, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån, studerade till fastighetsmäklare på FEI samtidigt som hon arbetade som mäklarassistent. När Lina var färdig med utbildningen kunde hon börja jobba som fastighetsmäklare.

Varför valde du FEI?

– Främst för att utbildningen är så flexibel. Jag arbetade som mäklarassistent och ville parallellt studera till fastighetsmäklare, vilket var svårt att få ihop med ett traditionellt studieupplägg. Jag och min arbetsgivare tyckte att den uppdragsutbildning som ges av FEI och Högskolan Väst passade mig mycket bättre.

Vad har du arbetat med tidigare?

– Jag har tidigare arbetat som säljare inom detaljbranschen. Jag trivdes bra med det och har alltid haft ett intresse för bostäder, så mäklaryrket var ett naturligt val för mig.

Vad tyckte du om utbildningen?

– Det bästa med utbildningen är att den går att anpassa helt efter ens egna arbetssituation och behov. Takten går att justera själv vilket ger stor frihet under eget ansvar. Det var väldigt skönt att alla lektioner spelades in, så jag kunde planera studierna efter mitt eget schema. Om jag missade en lektion eller ville repetera fanns undervisningen alltid tillgänglig online. Lärarna som undervisade var duktiga och pedagogiska och berättade ofta om praktiska exempel tagna från verkligheten.

Hur var det att läsa på FEI, deltog du på plats eller via FEI FLEX?

– Jag läste nästan allt på distans. Det fungerade jättebra att ta lektioner online via FEI FLEX, exempelvis ställde vi frågor via en chattfunktion istället för att räcka upp en hand.

Var arbetar du idag?

– Efter avslutad utbildning kunde jag registreras hos Fastighetsmäklarinspektionen och börja arbeta som mäklare. Det är ett fantastiskt roligt och spännande yrke! Och jag är kvar på samma kontor som jag arbetade på när jag studerade!

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om utbildningen här