Axplock från Almedalen

På måndag börjar Almedalsveckan på Gotland, och det handlar förstås mest om politik – men också om bostäder.

Mäklarvärlden har plockat upp ett par guldkorn av det som händer i dalen under veckan.

BILD: Wikimedia Commons

När Almedalsveckan börjar nu på måndag är till exempel Mäklarsamfundet som vanligt på plats. De kommer att delta i debatter men också arrangera egna, bland annat ”Mycket snack och liten verkstad?” på Best Western Strand på onsdagen.

Även Fastighetsmäklarförbundet är där och redan halv elva på måndagen arrangerar de i samarbete med FEI seminariet ”Nya på bostadsmarknaden – nyckeln till att lösa hela flyttkedjan” på Tunnbindaregatan.

Veidekke slår på stora trumman och bjuder in till hela femton event, bland annat det de kallar Super Tuesday – den stora bostadsdebatten. Den äger rum i Spegelsalen på Clarion Hotel på tisdagen efter en hel dag av seminarier.

Fredrik Kjellgren, arkitekt och delägare i Kjellgren Kaminsky, kommer att föreläsa om hur man bygger billigt och miljövänligt genom crowdfunding. Honom hittar ni på Södertorg på tisdag klockan ett.

HSB är också de på plats för att delta i seminarier och hålla i ett par egna på Wisby Strand på tisdagen, precis som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som håller till på Hästgatan.

Fler arrangörer och fler deltagare med kopplingar till branschen kommer naturligtvis att dyka upp. Här finns hela veckans program där det också går att göra ett personligt schema över det som intresserar en mest.