Besöksrekord för Hemnet tack vare högt utbud

Bostadsmarknaden är för närvarande relativt lugn, men det betyder inte att folk slutat spana efter nytt boende.

Det visar inte minst Hemnets besökssiffror som i förra veckan slog rekord.

BILD: Hemnet/Folio Images

Närmare 3,5 miljoner besökare sökte sig till sidan, vilket är en ökning med fyra procent från den förra rekordnoteringen vecka 33 i fjol.

– Att trafiken till Hemnet når en ny rekordnivå beror delvis på ett högt utbud av bostäder till salu men också på att tjänsten som helhet har utvecklats vilket leder till fler och längre besök, säger Erik Segerborg, chief strategy and product officer på Hemnet, i ett uttalande.

I april fanns det 21 251 andrahandsbostadsrätter på Hemnet, vilket var högre både än april förra året och nu i mars. Det sistnämnda är ovanligt då utbudet brukar minska när påsken infaller i april – men alltså inte denna gång.