Stockholms dyraste och billigaste båda på blå linjen

Bostadssajten Booli har tagit fram en tunnelbanekarta över staden och jämfört det genomsnittliga kvadratmeterpriset.

Det visar sig att både de billigaste och de dyraste bostäderna finns på den blå linjen – och det skiljer 82 000 kronor kvadraten.

Klicka på bilden för länk till zoommöjlighet. BILD/KÄLLA: Booli

Det handlar om Kungsträdgården, som med sin närhet till Strandvägen landar på 105 445 kronor per kvadrat, och Tensta, med ett snittpris om 23 116 per kvadrat.

– Att många boenden på Strandvägen har Kungsträdgården som närmsta tunnelbanestation kan absolut vara en förklaring till att stationen är den dyraste, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i ett uttalande.

Inte helt oväntat blir det billigare ju längre ut på linjerna man kommer, men det finns undantag. Det som är tydligt är gränsen vid tullarna, där priserna sjunker ganska kraftigt mellan två stationer på varsin sida.

Nästan alla stationer har fått se prissänkningar, med fem undantag: Enskede gård, Svedmyra, Rågsved, Hökarängen och T-centralen. Där har de gått upp med någon procent.

Matilda Adelborg säger att köparen måste fundera över vad som är viktigt för just denne.

– Kanske är det att spara sju minuter i restid till jobbet, ha råd med fler kvadratmeter eller att området ligger nära vattnet och har bra restauranger.