”Som mäklare vet du aldrig vad dagen har att erbjuda”

Jannis Nikopoulos, 33 år, har alltid tyckt om att utmana sig själv och se dagen gry med nya möjligheter. Han har arbetat som säljare större delen av karriären och vet precis hur man gör kunderna nöjda.

Jag älskar utmaningar och att träffa nya människor varje dag, det är verkligen mitt driv. Klivet att utbilda mig till fastighetsmäklare var därför enkelt, säger Jannis.

Jannis tog examen från FEI:s Fastighetsmäklarutbildning sommaren 2017 och arbetar idag som fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Solna. Hans nyckel till framgång är att skapa en trygg affär för både säljare och köpare.

Framförallt vill jag att köparna känner sig trygga i allt som händer, då är de nöjda både vid köpet och tiden efter. Det gör jag genom att hålla dem uppdaterade i processen, gå igenom årsredovisningar, se över kommande renoveringar och mycket mer.

Med säljarna kör Jannis raka besked.

Många säljare har höga förväntningar, mitt jobb är att klart och tydligt visa marknadsläget. Marknaden är inte lika het idag som den var för två år sedan, men genom att sätta rätt förväntningar och hitta en bra balans blir både säljare och köpare trygga och nöjda.

Återkoppling är ytterligare en viktig detalj både under mäklarprocessen och när affären är klar.

Som mäklare arbetar man långsiktigt, nöjda kunder kommer tillbaka. Något jag börjar märka nu nästan två år efter att jag började, tidigare kunder hör av sig och vill ha hjälp. Då vet jag att jag lyckats skapa goda relationer.

Frihet i arbete och studier

Jannis och hans arbetsgivare valde Fastighetsmäklare 120 hp på FEI på grund av flexibiliteten i studierna och ett bra studieupplägg. Jannis arbetade 75 procent under studietiden och läste större delen på distans med FEI FLEX.

Friheten var det bästa, jag kunde styra mina dagar och själv välja studietakten.

Att priserna på bostadsmarknaden är på väg ner är inget som oroar Jannis. Han vet att goda resultat kommer av ett genuint engagemang.

Jag har inte ändrat inställning från innan jag började studierna – jag älskar fortfarande att träffa nya människor och möta nya utmaningar. Ingen dag är den andra lik som mäklare, säger Jannis Nikopoulos.

Om FEIs Fastighetsmäklarutbildning

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om utbildningen här