Prisrekord i Malmö – 86 000 kvadratmetern

En lägenhet på Ribersborg i Malmö har slagit alla tiders prisrekord i kommunen, rapporterar Bjurfors med hänvisning till siffror från Booli.

BILD: Bjurfors

Lägenheten, en tvårummare på 53 kvadratmeter, har en stor privat terrass med utsikt över havet och Ribersborgsfälten. Slutpriset på 4 600 000 kronor innebär ett kvadratmeterpris om 86 466 kronor.

BILD: Bjurfors

– Det är naturligtvis stort intresse för denna typ av boende. Jag sålde bostaden direkt i vårt spekulantregister Boagenten. Det är en unik bostad med många originaldetaljer bevarade, sedan ligger den högst upp med egen terrass och fantastisk utsikt, säger Robert Hjalmarsson, mäklaren som sålde bostaden.

BILD: Bjurfors

Snittpriserna i Malmö ligger i dag på drygt 39 000 kronor kvadraten i de centrala och västra delarna, och de har gått upp med fyra procent de senaste tre månaderna.

– Nu har vi sålt en lägenhet för över 86 000 kronor per kvadratmeter och därigenom slagit nytt prisrekord. Det visar att bostadsmarknaden i Malmö går starkt, säger Mattias Larsson, vd Bjurfors Skåne.

Se bostaden här (med reservation för att annonsen tas bort).