I dag fredag öppnar den första inomhusmässan för hem, villa och trädgård i Göteborg: Stora Villamässan & Vår Trädgård på Åbymässan.

BILD: Åbymässan

Den har tidigare arrangerats i Malmö med vad de själva kallar stor framgång, och expanderar alltså nu till rikets andra stad.

– Många ser mässan som en kickoff inför säsongen projekt i hem och trädgård. Mötet mellan experternas kunnande och nyfikna, frågvisa och entusiastiska besökare skapar förutsättningar för en givande och inspirerande mötesplats, säger de ansvariga för respektive del av mässan Viktor Ottosson och Linnea Olsson i ett uttalande.

Besökarna kommer bland annat att kunna lyssna på föredrag om både hus och trädgård och moderator är Jessica Lyon från Odlings-tv och SVT. Det blir också fokus på klimatfrågor – energi, solceller och ny teknik som förenklar vardagen.

Över 150 utställare samsas under Åbymässans tak från klockan 10 i dag till 17 på söndag.

Läs mer här.