Framtidens fastighet utsedd

I dag på Fastighetsmässan delas priset för ”Framtidens fastighet” ut för tredje gången. Vinnare i år är kvarteret Neptun i Västerås av byggaren Sveafastigheter Bostad.

Kvarteret Neptun i Västerås. BILD: Sveafastigheter

Priset ska gå till en fastighet som bland annat ”har gjort ett avtryck. En fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision” och delas i år ut av Anna Kinberg Batra.

– Neptun och Sveafastigheter är värdiga vinnare av det här priset på så många sätt. Framtidens fastighet vill sätta fokus på de företag som jobbar innovativt för en ännu mer hållbar bransch. Neptun har tänkt ett steg längre i sitt sätt att spara energi och därför vinner de priset i år, säger Petra Wohner, projektledare för Fastighetsmässan.

Neptun har 121 lägenheter och kvarteret är, åtminstone enligt vinstkriterierna, hållbart, energieffektivt, användarvänligt och har nytänkande teknik. Sveafastigheter vinner bland annat för satsningar på teknik som skapar energieffektiva byggnader.

Svante Jernberg är vd för Sveafastigheter Bostad och säger att de tog sig an en rejäl utmaning när de lovade Västerås Miljöbyggnad Guld och Plusenergi.

– Nu var vi lyckats och Neptunprojektet visar vägen för en framtid med inte bara täta och välisolerade hus utan även hus fyllda med bra och lönsam teknik.

Samma kvarter har även nominerats till Byggindustrins pris ”Årets bygge 2019” som delas ut 26 mars.