Fastighetsbyrån mäklarstudenternas drömarbetsgivare

Mäklarstudenterna ser Fastighetsbyrån som sin mesta drömarbetsgivare.

När Sveriges största studentundersökning Företagsbarometern genomfördes av Universum för trettionde året i rad kom Fastighetsbyrån på första plats hos mäklarstudenterna.

Det visade sig när Universum Awards 2019 delades ut på designhotellet AtSix i Stockholm förra veckan.

– Vi är så glada för det här priset, det är det bästa betyget på att vi lyckas nå ut till mäklarstudenterna och visa dem vilka vi är och vad vi kan erbjuda dem när de är klara med studierna. Mäklarstudenter är en viktig målgrupp för oss då vi har ett stort rekryteringsbehov och växer med cirka 100 nya medarbetare varje år, säger rekryteringsansvariga Linda Nyström på Fastighetsbyrån i en kommentar.

I år svarade 25 188 studenter från landets universitet på Företagsbarometerns frågor om jobb, karriär och sina drömarbetsgivare.

Fastighetsbyrån tog hem topplatsen bland mäklarfirmorna för sjätte året i rad. På andra plats kom Svensk Fastighetsförmedling.

– Att vi ännu ett år är bland de frästa visar att vi är på rätt väg. Nu växlar vi upp och tar nästa steg, målet är så klart att vara nr 1, säger Svensk Fastighetsförmedlings vd Liza Nyberg i ett uttalande.