Prisbelönt mäklare misstänkt för utpressning

En flerfaldigt prisbelönt mäklare från Stockholmsområdet har frihetsberövats misstänkt för utpressning, skriver Göteborgsposten. Mäklaren ska tillsammans med en känd gängkriminell man från Göteborg ha pressat en yngre man från Järfälla på sammanlagt närmare 1,3 miljoner kronor.

När GP frågar kammaråklagare Stina Lundqvist om mäklaren är hon tystlåten men säger att han är häktad som gärningsman.

– Jag har ingen närmare uppfattning om hans inblandning, säger hon till tidningen.

Mäklarens advokat Ekrem Güngör hänvisar till förundersökningssekretessen men säger att klienten förnekar gärningen.

Utpressningen ska ha ägt rum hösten 2016 och redan tidigare ingått i en penningtvättsrättegång i Göteborg, sommaren 2017. Rättegången avgjordes dock aldrig formellt efter att offret inte vågat upprepa sin tidigare berättelse.

Nu har bevisläget förändrats, skriver GP.