”Mäklarstudierna var det bästa beslutet jag tagit”

Från Australien och USA till Portugal och Madeira, Jan Sturesson-Rodrigues, 47 år, har arbetat som säljare över halva världen. När han på 90-talet hjälpte ett fastighetsmäklarbolag att komma på fötter blev han intresserad av yrket, men det tog över tio år innan han gick utbildningen.

Vad fick dig att välja Fastighetsmäklare 120 hp på FEI?

– Jag tog beslutet att läsa till fastighetsmäklare för några år sedan. Men jag kände mig osäker, jag var över 45 år och visste inte om yrket skulle passa mig. Efter att ha varit i kontakt med flera olika lärosäten fastnade jag och min arbetsgivare på Erik Olsson för denna utbildning som ges av FEI, i samarbete med Högskolan Väst. På FEI kände jag mig både välkommen och väl bemött. Studiernas upplägg var bra och informationen från FEI var lättillgänglig och välformulerad.

Vad arbetade du med före utbildningen?

– Jag började min karriär på Electrolux 1990 och har sedan dess arbetat med försäljning och coachning hela livet, både som anställd och i egen regi. Jag har arbetat i USA, Australien, Portugal och Madeira, när jag fick barn var dags att slå sig till ro.

Vad tyckte du om fastighetsmäklarutbildningen?

– Hela utbildningen var väl lämpad för mig, det digitala upplägget FEI FLEX var över förväntan. Eftersom jag bor i Malmö och deltog i Göteborg var jag med mycket på distans. Möjligheten att se och interagera med både läraren och de andra deltagarna fungerade jättebra, även om jag inte är van vid utbildning på det sättet. Det jag uppskattade mest var att personalen alltid fanns där när man behövde dem.

Nu i efterhand, är du nöjd med valet att läsa på FEI?

– Ja, absolut. Jag kan inte se någon anledning att välja någon annan skola. Här kan man själv planera studierna och FEI är väldigt flexibla och hörsamma. Min arbetsgivare håller med, många av mina kollegor studerar också på FEI.

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen måste finansieras av arbetsgivaren.

Läs mer om FEI:s fastighetsmäklarutbildning här

Läs om FEI FLEX – distansstudier i framkant