Fastighetsmäklarförbundet och Valueguards senaste mäklarpanel visar att färre tror på prisnedgång de kommande tre månaderna.

Mäklarna som tror att bostadspriserna sjunker har minskat med sju procent, medan de som tror att de ökar stigit med tre. Det gör att båda läger nu är nästan lika stora, 26 respektive 24 procent.

Majoriteten – 50 procent – bedömer dock fortfarande att priserna kommer att stå still.

– Till viss del kan bedömningen vara säsongsbetonad, samtidigt som mäklarna sett en viss återhämtning efter tidigare prisfall. Men vi har fortsatt ett stort utbud av bostadsrätter, speciellt på nyproduktionssidan, som kan komma att påverka marknaden framöver, säger Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet, i ett uttalande.

Hon påpekar att det naturligtvis är olika signaler beroende på typ av boende och plats i landet, och att det varit en trög inledning på året.

– Vi vet att det tar längre tid att sälja bostadsrätter, framför allt i Stockholm, och att skillnaden mellan ut- och slutpris har minskat. Men nu är vi inne i mitten på februari och då brukar marknaden vakna till liv.

KÄLLA: Valueguard/Fastighetsmäklarförbundet