Svenskarna vill helst bo med Mia Skäringer eller Johan Glans

Svensk Fastighetsförmedlings Bobarometer visar att 58 procent av svenskarna kan tänka sig en inneboende – och majoriteten av dessa vill att denna ska vara Mia Skäringer eller Johan Glans. Detta när de får välja bland kändisar, helst bor de dock med en nära vän.

Mia Skäringer och Johan Glans. Foto: Johan Guthed/Andreas Andersson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Det är många svenskar som är hänvisade till stan för arbete eller studier och som inte har möjlighet att bosätta sig i kranskommunerna och pendla. Därmed har det blivit allt vanligare att testa alternativa boendeformer så som inneboende. Att hyra ut ett rum i sin bostad kan bidra till att minska bostadsbristen samtidigt som det kan vara fördelaktigt för den som hyr ut eftersom boendekostnaderna minskar, säger Petra Wester, tf vd på Svensk Fastighetsförmedling, om undersökningen.

Nära sex av tio kan alltså tänka sig att hyra ut ett rum i sin bostad, men av dem vill dock 23 procent bara göra det under en kort period. Endast 8 procent är okej med att öppna sitt hem under obestämd tid – och 38 procent är helt emot idén att låta någon flytta in. Ens om det är en läkare. En annars favoriserad yrkesgrupp bland de tillfrågade, i motsats till influencers som inte ens en av tio tror sig kunna stå ut med.

Här är svenskarnas dröminneboende – procent
1. Mia Skäringer, Johan Glans – 15
2. Carina Berg – 13
3. Kung Carl XVI Gustaf – 10
4. David Hellenius, Fredrik Lindström, Gunde Svan, Veronica Maggio – 9
5. Zlatan Ibrahimovic – 8

Källa: Bobarometern, Svensk Fastighetsförmedling