Allt fler mäklare ser fördel med drönarfotografering

Nu när regeringen har lyft drönarflygförbudet, står DIAKRITs piloter redo att att ta mäklarbranschens bilder och filmer till en högre nivå. DIAKRIT gjorde en NKI-undersökning bland sina kunder i våras och den visade att över 60 procent menade att de inom de närmaste sex till tolv månaderna skulle efterfråga mer foto och film från drönare.

– Under flygförbudet så har vi ju inte kunnat flyga i Sverige men vi har gjort många drönarfotograferingar i både Danmark och Norge och tagit med oss mycket erfarenheter från våra uppdrag där. Vi har efter drönarförbudet togs bort i augusti känt av en ökad efterfrågan på bild och film från drönare och vi kommer framöver att se många mäklare använda sig av drönare för att höja värdet på bostäder, säger Marcus Surtén. Sales Manager Sweden på DIAKRIT.

– Foto och film från drönare ger en suverän överblick, inte bara på själva fastigheten utan även över området runt omkring fastigheten. Det är lätt att visa på närheten till till exempel idrottsplats, skola eller till stranden, säger Jens Ekberg, Marketing Leader Nordics, på DIAKRIT och fortsätter

– Som en liten teaser på vad vi kan göra har vi producerat en film på en välkänd profil i fastighetsbranschen. Ta en titt själv och kika.

Filmen hittar du här.