maklarbudNu lanseras Maklarbud.se, där fastighetsmäklarna budar mot varandra om att få sälja kundens bostad.

Efter att kunden har lagt in uppgifter om sin bostad och vilka tjänster som ska ingå vid bostadsförsäljningen får kunden offerter från flera fastighetsmäklare. Fastighetsmäklarna ser varandras offerter och kan agera därefter. Kunden väljer vilken eller vilka fastighetsmäklare som ska kontaktas.

– I dag finns det ingen tjänst som har fokus på vad säljaren vill och fastighetsmäklarnas arvoden uppfattas ofta som mycket höga enligt våra undersökningar. Vi vill få ner priserna och öka medvetenheten kring vilka tjänster som fastighetsmäklarna kan erbjuda vid en försäljning, säger Peter Backman, vd på Maklarbud.se.

– Det finns även fördelar för fastighetsmäklarna eftersom de genom Maklarbud.se får möjlighet att komma i kontakt med potentiella säljare av bostäder som fastighetsmäklarna inte hade fått kontakt med annars. Dessutom betalar fastighetsmäklaren enbart vid underskrivet uppdragsavtal, fortsätter Peter.