homefulnessStressad över att köpa eller sälja din bostad? Då är du inte ensam. 35 procent av svenskarna upplever processen som stressande. För att hjälpa alla de som går i flyttankar att slappna av har Fastighetsbyrån skapat Homefulness – ett antal bostadsbeskrivningar som omvandlats till mindfulness-ljudspår. Ett helt nytt, och mer avslappnande sätt, för bostadssökande att uppleva potentiella drömbostäder. Samtliga ljudannonser finns tillgängliga att njuta av på Spotify.

Jakten på ett nytt hem är härlig men kan också upplevas som en stressfaktor. En ny undersökning som Fastighetsbyrån har genomfört bland svenska allmänheten visar att när man ska beskriva processen att köpa en bostad är just ”stressig” det som flest, 35 procent, anger. I Stockholm är det hela 46 procent som förknippade köpet med stress.

Samtidigt har mindfulness blivit en av de hetaste trenderna och hundratusentals svenskar tar hjälp av avslappnings-appar och lugnande ljudspår för att komma ner i varv. Som ett svar på trenden presenterar Fastighetsbyrån nu Homefulness – ett lite mer harmoniskt sätt att ta del av bostadsannonser. I initiativet har ett antal bostadsbeskrivningar på bostäder som är till salu omvandlats till mindfulness-ljudspår.

– Vad vi vet så har ingen tidigare testat att ta ut bostadsbeskrivningen i ljudbaserade bostadsannonser – och särskilt inte i den här tappningen. Vår ambition är att ljudspåren ska fylla ett syfte för stressade bostadssäljare- och köpare men även bidra med avslappning och kanske ett och annat leende hos alla de som älskar att konsumera bostadsannonser, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Undersökningen avslöjar också att var fjärde svensk är inne och kollar på bostadsannonser på nätet minst en gång i veckan. Ett av de främsta skälen är för att få inspiration.

– Med Homefulness är också tanken att ge lyssnaren en lite djupare känsla för hur det skulle vara att faktiskt leva i bostaden och bidra med inspiration till de som vill drömma sig bort för en stund, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Initialt är det utvalda bostäder i Stockholm, Göteborg, Landskrona och Malmö som finns tillgängliga att lyssna på. Ljudannonserna kommer att finnas på bostadsbeskrivningarna och Spotify. Det går även att läsa mer om Homefulness och lyssna på de avslappnande bostadsbeskrivningarna på fastighetsbyran.se/homefulness där det också finns länkar till bostadsannonserna.