Sjöhem – sajten för sjö- och havsnära fastigheter

sjohemMånga svenskar drömmer om att bo vid vatten och enligt en SIFO-undersökning framtagen av Svensk Fastighetsförmedling är havsutsikt överlägsen etta när svenskarna listar sitt drömboende. Ofta slutar dock drömmen vid planlöst surfande på alltför dyra sommarställen. Detta vill nu Sveriges första nischade bostadssajt, Sjöhem, med endast sjö- och havsnära fastigheter, råda bot på. Med Sjöhems nya sökmotor söker besökaren i en radie från vald plats och får upp sjötomter på platser och till priser han eller hon kanske inte visste fanns.

Den 11 maj släppte Sjöhem en helt ny digital plattform samtidigt som Sveriges ledande fastighetsmäklare som SkandiaMäklarna, Mäklarhuset, Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling och ERA ansluter med sina sjö- och havsnära objekt. Förutom klassiska objektbeskrivningar satsar Sjöhem även på redaktionellt innehåll kopplat till bostäder vid vattnet.

– Sverige är unikt när det kommer till sjötomter. Vi är ett litet land men har fler, fantastiska sjö- och havsnära bostäder än många andra länder, mycket på grund av vår rika tillgång på sjöar, hav, öar, älvar och åar i kombination med stora naturområden och tämligen få invånare, berättar Niclas Larsson, vd Sjöhem. Sjöhem startade för mindre än ett år sedan och bygger på ett nytt sätt att söka en sjö- eller havsnära bostad – utifrån var köparen bor och hur långt han eller hon kan tänka sig att åka till sitt nya drömboende. Tanken är att få svenskarna att lyfta blicken och upptäcka sjö- och havsnära fastigheter även utanför klassiska områden som Västkusten och Stockholms skärgård, ofta till häpnadsväckande låga priser.

– De mest eftersökta objekten på Sveriges bostadssajter ligger alltid vid vatten. Efterfrågan på sjö- och havsnära objekt runt om i landet är enorm och vi på Sjöhem ser att det finns ett stort och bra utbud i många olika prisklasser, säger Niclas Larsson vidare.

– Chansen att besökaren hittar till nya fantastiska platser vid vatten är större med vår tjänst då han eller hon endast får upp sjö- och havsnära objekt samt söker inom en vald radie från sin nuvarande bostad, säger Mikael Asp, marknadschef och grundare av Sjöhem.

Förutom samarbeten med mäklare arbetar Sjöhem även nära en rad kommuner som ser ett behov av att kommunicera med potentiella, nya kommuninvånare som letar bostad.