De toppade 2016 hos ERA

ERAGunnar Ramstedt som är verksam i Norrköping var den mäklare inom ERA som hade högst försäljningsprovision 2016 och Sophie Broström på samma företag i Norrtälje hade mest nöjda kunder i fjol. 

– Så himla roligt. Alltid kul att vara bäst, kommenterar Gunnar Ramstedt. 

Att sälja en bostad är en konst, säger Gunnar Ramstedt, som hade högst försäljningsprovision hos ERA 2016

– Som i alla konstarter behövs grundläggande kunskap, men även fritt tänkande och förmågan att se olika människors behov och beteenden, fortsätter han.

Det var önskan om ett utmanande arbete som lockade honom till mäklaryrket. Dessutom såg han en möjlighet att knyta kontakter med människor. Sitt yrkesval ser han som en livsstil.

Vad har du för tips till nya och blivande mäklare?

– Mina och kontorets ledord är Glädje, Kunskap, Framgång. Se till att ha kul på jobbet! Var påläst och noggrann – det gäller hela teamet. Då kommer garanterat framgång, vilket gör att det blir kul på jobbet.

Sophie Boström vann utmärkelsen Nöjdast kunder inom ERA förra året, något som länge varit ett mål för henne.

– Det är en stor ära att få det mest prestigefyllda priset som vi har inom ERA. Det har varit mitt mål i många år att få hålla i just det diplomet.

Hela 100 procent av de bostadssäljare som Sophie Boström arbetade med under 2016 var mycket nöjda med samarbetet och hon tror att mycket av nöjdheten beror den tid hon lägger ner på att hitta ett bra sätt att kommunicera på med sina kunder.

– För mig gäller det verkligen att försöka lära känna sin kund och läsa av denne för att veta hur vi ska arbeta tillsammans på bästa sätt för oss båda.  Jag viker mycket tid åt att just bara sitta och småprata och min dörr är alltid öppen för mina kunder. Flera dagar i veckan har jag gamla och nya kunder som kommer in bara för att dryfta något. Det kan vara både privata saker som saker som har med försäljning eller köp att göra.

Sophie Boström berättar att hon till en början gav sig in i mäklaryrket för att kunna arbeta nära hemmet, för att vara nära man och barn.

– Dessutom föll det sig naturligt då vi hade och har en del familjemedlemmar som är i branschen. Eftersom jag är jurist i grunden tyckte jag också att det var ett yrke där jag skulle kunna få viss användning för det. Allt eftersom har jag funnit att det är ett yrke som kräver mycket av mig men också ger mig stor frihet och möjlighet att påverka min vardag.

Vad har du för tips till nya och blivande mäklare?

– Försök att hitta dina egna styrkor. Var dig själv och var generös och engagerad mot dina kunder och medarbetare. Glöm inte bort att varva arbete med fritid. Träna regelbundet.