Lyxbostäder i London kan beslagtas

london-441853_640Var tionde lyxbostad i Londons mer exklusiva kvarter ägs av brevlådeföretag. Nu kan en ny brittisk lag ge myndigheter rätt att konfiskera dessa skriver The Guardian.

Det är politiker som gärna vill städa upp det rykte om internationell pengatvätt som florerar. Därför har förslaget om att låta myndigheter beslagta fast egendom från folk som brutit mot de mänskliga rättigheterna nu kommit. Fanbärare för förslaget är Labour-parlamentarikern Chris Bryant och The Guardian konstaterar att det finns ett stort stöd i det brittiska parlamentet.

– Det kommer skapa panik bland Putin-byråkrater som vill äga bostäder och gömma pengar i London, och skicka barnen till privatskolor i Storbritannien, säger den tidigare Labour-parlamentarikern Denis MacShane till The Guardian.

Experter tror dessutom att förslaget kan leda till ett prisfall för de lite dyrare bostäderna i London.

– Det är utländskt kapital som har drivit upp priserna på de dyraste fastigheterna i London, säger Philip Pilkington, professor vid Kingston-universitetet enligt dn.no.

Den nya lagen beräknas kunna träda i kraft till våren 2017.