visbyEtt litet hus på Trappgatan i Visby på Gotland gick nyligen för otroliga 19,1 miljoner kronor. Utgångspriset var nästan halva summa, 10,5 miljoner kronor.

– Vid 17,5 miljoner fick vi ta bort annonsen, det var så många som hörde av sig, berättar ansvarige mäklaren Leif Bertwig på Bertwig Fastighetsförmedling till helagotland.se.

Men budgivningen skulle alltså fortsätta uppåt, till den sex bud senare landade på 19,1 miljoner kronor. Köparna är ett par i 40-årsåldern, idag skrivna i Stockholm, men som enligt mäklaren är väldigt förtjusta i Gotland. Han berättar även för helagotland.se att de sex som deltog i budgivningen både kom från Gotland och fastlandet, enligt Leif Bertwig.

– Det var faktiskt 50-50, med folk från ön också. Det visar att det finns folk även här som är kapitalstarka.

På frågan om vad han själv tycker om det höga priset svarar han att han inte vill kommentera.

– Jag har inga synpunkter på värdet som sådant. Vill någon betala det så är det värt det. Jag har alltid sagt att inom fastigheter finns det inte några exakta värden. Ibland finns det de som säger att de ska ha ett hus till varje pris. När det handlar om så här dyra objekt är det ofta köpare som köper för egna pengar, utan att ta lån.

– När det handlar om budgivningar brukar jag inte kommentera. Det enda jag vill förvissa mig om är att om du lägger ett bud måste du kunna stå för det och finansiera det. Eftersom budgivningar ju inte är bindande så kan man ändra sig, och det är det som gör mäkleriet komplicerat ibland, säger han till helagotland.se.