SONY DSC

I december står ett nytt bostadsområde i Bromma med över 2 500 bostadsrätter helt klart. Nu visar unga par, singlar och småbarnsfamiljer stort intresse för Annedal, det tidigare industriområdet som nu utgörs av parker, vacker natur och mysiga promenadstråk.

– Intresset för att flytta hit har varit jättestort, vi har blivit nedringda, säger Marcus Hjelte på Svenska Mäklarhuset i Bromma.

Faktum är att intresset har varit så stort att Svenska Mäklarhuset Bromma beslutade sig för att öppna ännu ett kontor i närförorten.

– Redan när vi tittade på byggnadsplanerna förstod man att det skulle bli ett spännande och levande område. Både stadsplaneringen och gaturummen är tilltalande. Det här är någonting unikt och bra för Bromma, fortsätter Marcus Hjelte.

För de första som köpte bostadsrätter i Annedal har investeringen minst sagt lönat sig; lägenheterna i området har gått upp med omkring 100 procent – och den verkar knappast avta.

– Trots att priserna har gått upp är det ett väldigt prisvärt område. Man får mycket för pengarna om du jämför med motsvarande områden i Stockholm och Bromma, säger Marcus Hemrin, mäklarkollega till Marcus Hjelte på Svenska Mäklarhuset.