unnamed (4)Trollhättan listas som en av sex gröna städer när Sveriges förenade studentkårer, SFS, släppte sin bostadsrapport för 2016. Precis som förra året ligger Trollhättan bland toppskiktet jämfört med de övriga studentstäderna.

SFS bostadsrapport 2016 bygger på en rundringning till 33 studentkårer och bostadsbolag inför höstterminens början. I rapporten får elva städer rött ljus med anledning av att nya studenter inte kan räkna med en bostad under det första halvåret. 16 städer listas även som ”gula städer” där studenterna kommer kunna få en bostad någon gång under den första terminen.

Endast sex städer listas som ”gröna” – det vill säga att de klarar av att garantera bostäder till alla studenter. En av dessa orter är Trollhättan, som precis som förra året lever upp till kraven.

– Vi är väldigt stolta över att även i år kunna ha en bostadsgaranti. Detta beror främst på vårt goda samarbete med Trollhättan Stad och Eidar AB, säger Kristoffer Gustafsson, ordförande i Studentkåren vid Högskolan Väst.