JakobMorndalFör att snabbare få fram fler bostäder kommer Stena Fastigheter nu att fördubbla produktionen av nya bostäder på egen mark och anställer Jakob Mörndal.

De senaste åren har Stena Fastigheter haft som målsättning att bygga 500 bostäder om året i de tre storstadsregionerna, för att svara på den stora efterfrågan på bostäder som finns. Boverket räknar med att det totalt behövs 700 000 nya bostäder i Sverige fram till 2025.

– Det gör att vi nu fördubblar takten till 1 000 bostäder per år, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

Hittills har Stena Fastigheter i första hand byggt hyresrätter, men framöver kommer en del av de nyproducerade lägenheterna att bestå av bostadsrätter.

– Genom att bygga en mix av både hyresrätter och bostadsrätter stärker vi våra områden och ökar valfriheten för våra kunder, säger Christel Armstrong Darvik.

För att utveckla bostadsrättsaffären har Stena Fastigheter anställt Jakob Mörndal som bostadsrättsstrateg. Jakob tillträder den nyinrättade tjänsten den 1 november och kommer att rapportera till koncernchef Christel Armstrong Darvik. Jakob kommer närmast från Klövern AB där han arbetat som projektledare och assistent till vd Rutger Arnhult.

– Jag ser fram emot att vara med och utveckla bostadsrättsaffären i den expansiva fas som Stena Fastigheter befinner sig i. Genom att dra nytta av den befintliga förvaltningens kunnande om bostadsområdena med den kunskap om nyproduktion som finns inom bolaget, ges en utmärkt grund för bostadsrättssatsningen, säger Jakob Mörndal.