Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån

Det gamla stationshuset i Norrvidinge i Skåne har blivit ett stilfullt hem. Byggnaden som är från 1912 har tidigare sett många tåg mellan Malmö och Billesholm stanna utanför. Numera används huset som bostad och för tillfället ligger det ute för försäljning på Hemnet.

Huset består av tre plan som totalt huserar sex rum och kök. Boytan är 84 kvadratmeter. Genom ytterdörren träder man in i det som förr i tiden var en väntsal, men som numera är som en foajé. Trots renoveringen från stationshus till bostad finns flera av originaldetaljerna kvar, exempelvis postfacken samt biljettluckorna.

På övervåningen hittas själva bostaden, som redan är inredd, med två sovrum, badrum, klädkammare och ett stort kök. Dessutom finns här en trappa som leder upp till en oinredd vind.

Stationshuset har även en trädgård, en terrass och en uteplats. Utropspriset för Norrvidinge stationshus är 2 995 000 kronor.