tornhus2Villan Gihatalejl i Burlöv är bland de mest klickade hemmen på Hemnet för tillfället. Och det är kanske inte så konstigt – förutom den unika designen på huset med ett torn som erbjuder utsikt över Skåne kryllar det även av lyxiga detaljer som exempelvis pool och vinkällare. 

Villan är renoverad så att den i princip har fått tillbaka sitt originalutseende från 1904 då huset byggdes. Gihatalejln tilldelades dessutom Burlöv kommuns kulturmiljöpris för sin omtänksamma renovering.

På de 270 kvadratmetrarna finns det upp till sex sovrum tillsammans med bland annat en stor matsal, ett platsbyggt kök samt ett vardagsrum med burspråk. Från början var huset tänkt som en sommarbostad och mannen som lät bygga det vid förra sekelskiftet kom ursprungligen från Danmark till Malmö för att arbeta som kvarnmästare. Namnet på villan, Gihatalejl, kommer från initialerna på kvarnmästarens, fruns och deras åtta barns namn. Själva tornhuset nås via en spiraltrappa och här brukade mannen stå och spana efter fartyg som seglade in i Malmö hamn.

På tomten finns även ett gästhus på 44 kvadratmeter och här hittas även en pool, ett spabad, grillplats, palmbladstak och en damm. Ägaren begär 10,25 miljoner kronor för huset.