PokemonSkandiamäklarna använder det populära spelet Pokémon Go för att marknadsföra en lägenhet i Sundbyberg. Det är DI Digital som uppmärksammat mäklarbyråns lite annorlunda beskrivning av lägenheten. Efter en mer sedvanlig redogörelse följer:

Vidare har man även närhet till ett ca 10-tal Pokemon-stops inom en radie av ca 500 meter och 2 Pokémon-gym inom ca 250 meters avstånd.

– Det är en hajp kring Pokémon Go och man märker ju att folk gärna vill dela med sig av sina framgångar i Pokémon-världen. Anledningen till att jag tyckte det var en bra idé i det här fallet är för att det finns fantastiska promenadstråk i den delen av Sundbyberg och tänkte ”här kan folk verkligen fånga Pokémons i fina miljöer”, säger Shaho Shamei, mäklaren som ligger bakom beskrivningen, till Resumé.

Han berättar även att hans kollega i Solna har använt samma taktik för att marknadsföra ett av sina objekt. Även Hemnet tipsar sina besökare om var de kan hitta Pokémons.

– Mäklarannonser utvecklas hela tiden och jag skulle inte bli förvånad om fler mäklare tar efter.

Och konceptet verkar lyckat – enligt Shaho Shamei har intresset för lägenheten varit högre än vanligt.

– Om det beror på det förmånliga Pokémon-läget eller att bostaden är unik låter jag vara osagt.