Foto: HusmanHagberg
Foto: HusmanHagberg

Compact living är inget nytt i sig – men i denna etta i centrala Göteborg tar boendet till en helt ny nivå, bokstavligen. Lägenheten, som är arkitektritad av Torsten Ottesjö, är på 17 kvadratmeter, men eftersom att takhöjden är på över 3,5 meter är den ritad som en spiral i tre plan. Således dubblas nästan den totala golvytan och blir istället hela 30 kvadratmeter.

Lägenheten består av ett fullt utrustat kök, ett sovrum, en arbetshörna, en klädkammare, toalett med dusch och ett loft med plats för en soffa. Dessutom ligger en mysig balkong mot en lugn innergård i direkt anslutning till köket.

Ettan är byggd av återvunnet material och i den smarta inredningen finns flera funktioner. Till exempel finns det förvaringslådor under trappstegen och ett bord som även fungerar som en köksbänk. Lägenheten ligger ute till försäljning på Hemnet nu och utropspriset är 1 990 000 kronor. HusmanHagberg, som fått i uppdrag att sälja lägenheten, hoppas på ett nytt kvadratmeterprisrekord i Göteborg.

Annonsen hittas här