contract-945619_640Att köpa eller sälja en bostad är en stor affär, kanske den största i livet. Vid själva köpet eller försäljningen ser mäklaren till att alla juridiska dokument hanteras mellan köpare och säljare. Dock aktualiseras ofta en rad andra frågor av juridisk karaktär, som inte ligger inom en mäklares uppdrag eller kompetens.

Juristbyrån avtal24 erbjuder hög juridisk kompetens som tillsammans med innovativ teknik ger kunderna en oslagbart god tillgänglighet. Genom samarbetet kan Svensk Fastighetsförmedling ge kunden olika möjligheter beroende på vilka behov kunden har. Kunden kan skräddarsy avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan ge våra kunder bra hjälp med det juridiska som inte är direkt kopplat till bostadsaffären. Tyvärr är det vanligt att privatpersoner inte tar tag i att reglera vad som ska hända om familjesituationer förändras innan det är för sent, säger Elina Schönnings, Chefsjurist på Svensk Fastighetsförmedling.

– Att köpa bostad är en av livets största affärer och för många väcks funderingar kring avtal och juridik i samband med bostadsköpet. Dagens familjebildningar leder till att avtal som testamente och samboavtal är viktigare än någonsin och i många fall nödvändiga. Vi är väldigt glada över samarbetet med Svensk Fastighetsförmedling där vi får hjälpa till att bringa klarhet i juridiska frågor och upprätta de avtal som behövs säger Ricard Stiller, affärsansvarig på avtal24.