magdaRegeringen föreslår ett slopat tak för uppskov med reavinstskatten under en fyraårsperiod. Detta framgick på en presskonferens som finansminister Magdalena Andersson och bostadsminister Peter Eriksson höll under tisdagsmorgonen. 
Insatsen kommer att gälla retroaktivt från och med idag eftersom man vill undvika att hämma bostadsmarknaden inför genomförandet. Dock föreslås uppskovsskatten att bli kvar. 
Det blev regeringens byggsubventioner som till slut fällde bostadssamtalen.
– Det är tydligt att Alliansen vill avveckla investeringsstöden, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Dagens industri.
Alliansen lämnade besked redan under måndagskvällen att de lämnar de blocköverskridande bostadssamtal som förts med regeringen och Vänsterpartiet. Magdalena Andersson konstaterar att regeringen nu kommer att arbeta med att ta fram egna åtgärder.
– Jag tror att det hade varit bättre att få till en bred överenskommelse. Men samtidigt, genom de här samtalen har vi nu en väldigt bra grund från regeringens sida att stå på när vi lägger fram ett omfattande bostadspolitiskt paket. På så sätt kommer det att komma fram bra saker från de här samtalen även om vi inte står sju partier på en pressträff, säger Magdalena Andersson till Di.
Alliansen är ganska tydliga med att de vill avveckla investeringsstöden. Det tycker vi inte är en bra idé därför att investeringsstöden ska hjälpa till att bygga nya lägenheter och regeringens ambition är att det ska byggas fler nya lägenheter, inte att man tar bort investeringsstöden så att det byggs färre.
I ett debattinlägg kritiserade Alliansen regeringen för att de ville höja fastighetsskatten för att kunna finansiera reformen, något som inte är aktuellt enligt Magdalena Andersson.
– Det är ingenting som vi kommer att lägga fram i vårt bostadspolitiska paket. Däremot har både ränteavdragen, fastighetsavgiften och en massa andra åtgärder varit uppe på bordet men vi har inte lagt fram några konkreta förslag än på något av de områdena, fortsätter hon och passar även på att konstatera att Alliansen kämpat för att avveckla investeringsstöden, en uppfattning som regeringen inte delar.