bjurfors

Nu lanserar mäklarbyrån Bjurfors i Öresundsregionen homestylingföretaget Bjurfors Home, ett Malmöbaserat företag som skall hjälpa säljare att öka värdet på sina bostäder inför försäljning.

– Satsningen baseras på en kraftigt ökad efterfrågan i vår region; att homestyla inför en försäljning har idag blivit mer eller mindre en självklarhet. Det räcker inte längre att lägga citroner i en skål och köpa färska snittblommor; en lyckad homestyling ska beröra exakt rätt målgrupp och skapa starka drömmar om ett bra liv i just den bostaden. Om du tidigare vann på att styla så förlorar du idag snarare på att inte göra det, säger Ola Lundqvist, vd på Bjurfors i Öresundsregionen.

– Vi kan se en direkt koppling mellan professionellt homestylade bostäder och ökad trafik både på webbplatser och till visningarna. Generellt säljs dessa bostäder också snabbare och till betydligt högre priser än de ostylade bostäderna, säger Ola Lundqvist.

Bjurfors Home drivs av inredningsexperterna Isabell Andén och Petra Jensen. Isabell har arbetat som homestylingsexpert i många år och hennes  inredningsstil har uppmärksammats i media både nationellt och internationellt. Petra Jensen har arbetat med färg och form i tjugo år – de senaste åren som inredare och då främst inför försäljning av bostäder.

– Vår uppgift är att berätta den unika historien om en specifik bostad så att vi lockar en bred men väldefinierad målgrupp – dels under visningen men också inför den så att fler spekulanter kommer. Genom att skala av och renodla det som finns kan vi upptäcka fördelar med en bostad som inte ens den som säljer visste fanns, säger Petra Jensen.

Bjurfors Home erbjuder tre huvudtjänster: konsultation, fotostyling och/eller homestyling. Under en konsultation får säljaren övergripande råd kring allt från belysning till möblering för att maximera bostadens potential. Fotostyling är en tjänst för bostadssäljare som har bra koll på sin inredning men som vill ha hjälp med en sista slutfinish inför fotografering. Homestylingtjänsten är för dem som antingen säljer en tom bostad som behöver inredas eller för dem som säljer en möblerad bostad och vill nå en bredare målgrupp genom styling.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.