bokHur gör man för att starta virala eldar och erövra världen? Frida Boisen är före detta chefredaktör för GT. Hon väckte stor uppmärksamhet genom sin orädda kampanjjournalistik inom sociala media och 2014 tilldelades hon det prestigfyllda “Best use of Social Media” på INMA Awards. Sedan dess inbjuds hon att föreläsa världen över om hur man lyckas nå genom bruset i sociala media.

I boken Digital succé: så lyckas du med sociala medier, som vänder sig till både privatpersoner som vill nå ut med budskap och företag som vill sälja mer, delar Frida Boisen med sig av sina bästa knep.

Vad kan mäklare få ut av att läsa boken?
– Lära sig enkla och effektiva knep på hur man syns, sticker ut och når igenom med sitt budkskap i sociala medier. Hur man formulerar sig, vad man ska tänka på vad gäller bildval, formspråk, vilken tid man ska posta sitt inlägg och hur man gör för att boosta. Och mycket mer! Kort och gott: Du borde bli en mer framgångsrik mäklare när du läst boken.

Hur blev du så bra på sociala medier?
– Övning, övning, övning. Jag har jobbat som journalist i 20 år och chefredaktör och publicist de senaste tolv åren. Jag tror att jag har lärt mig en del genom åren om vad som fångar uppmärksamhet, hur man berättar en historia, hur man skriver löpsedlar och de senaste åren levt, andats och vågat prova nya grepp i sociala medier. Hela tiden utvärdera vad som går bra och göra det ännu bättre och göra mindre av det som går dåligt. Det ger succé i längden!

Var med och tävla om boken som är inbunden och ges ut av Bokförlaget Forum. Värde cirka 185 kronor. Svara på frågorna nedan och mejla dina dem till jenny@maklarvarlden.se under rubriken ”Tävling” senast den 3 juni Glöm inte dina kontaktuppgifter.

De tre först rätt inkomna svaren vinner!

Lycka till!

Fråga 1: Frida Boisen är digital chef för?

1 Bonnier Tidskrifter

X Egmont Publishing

2 Perssons Förlag AB

Fråga 2: Var växte Frida upp

1 Stockholm

X Borås

2 Göteborg

Fråga 3: Vem är Frida gift med?

1 Journalisten Lars Johansson

X Musikern och artisten Håkan Hellström

2 Författaren Jens Lapidus

Grattis Annika!

Tradgardsmakover_liggandeI förra tävlingen kunde man vinna en konsultation med TrädgårdsMakeover. Annika Hellström, vd och fastighetsmäklare på Bostadsagenten var först att skicka in rätt svar!

Rätta svar: TrädgårdsMakeovers vd heter Mats Hedenby (1), TrädgårdsMakeover startade 2013 (2) och företaget som gjort undersökningen vi frågade om heter Husqvarna (X).

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.