PeterErikssonUnder en pressträff idag presenterade statsministern Stefan Löfven Sveriges nye bostadsminister. Och det är Miljöpartiets tidigare språkrör Peter Eriksson som tar över uppdraget. Han är idag ledamot i Europaparlamentet och han var språkrör för  Miljöpartiet mellan 2002-2011.

– Jag är ödmjuk och stolt över att ha fått det här uppdraget. Staten ska vara en bra part till kommunerna som har huvudansvaret.

Han sa även under presskonferensen att den pågående blocköverskridande förhandlingen mellan regeringen och oppositionen kring bostadsfrågorna blir en av hans viktigaste uppgifter. Peter Eriksson tar över posten efter att Mehmet Kaplan lämnade regeringen och sin ministerpost den 18 april. Per Eriksson vill inte kommentera beslutet om Kaplans beslut att avgå.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.