ettanPå fredag (27/5) kommer MäklarVärldens papperstidning ut för sista gången innan sommaren. Ett välfyllt nummer, med bland annat några sidor om hur statistiken för branschen kan se ut. Några mäklare berättar också om hur de ser på statistik och vad den betyder för dem.

Annat som du hittar i det här numret är till exempel bostadsaffären från säljarens perspektiv. Vi har pratat med en familj som nyligen har sålt sin bostad i Stockholm. De berättar om hur affären gick till och hur det fungerade med mäklaren.

På vårt omslag har vi Marcus Svanberg. I april blev han vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Bolaget är den tredje största aktören i fastighetsmäklarbranschen i landet.

Vi har också träffat en mäklarfirma som berättar hur man kan bli framgångsrik utan att ha en kedja i ryggen. Firman heter Helsinghouse och de mäklar för fullt i Helsingborg. Tre år i rad har stadens invånare röstat fram dem som årets mäklare i staden vid sundet.

Du får jättegärna höra av dig och berätta vad du tycker om numret men även om vad du tycker om tidningen i stort. Vad är bra, vad kan bli bättre, saknar du något som vi borde skriva om etc?

Du kan mejla dina tankar om tidningen till jonas@maklarvarlden.se. Jag är tacksam för all respons som går att få!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.