svt
Foto: SVT

Stefan Löfven (S), Isabella Lövin (MP), Jonas Sjöstedt (V), Jimmie Åkesson (SD), Anna Kinberg Batra (M), Jan Björklund (L), Ebba Busch Thor (KD) och Annie Lööf (C) debatterade bland annat bostadsbristen i gårdagens partiledardebatt i SVT2.

– Vi ska bygga och vi ska bygga mycket. Ackordet är 700 000 nya bostäder till 2025, sa Stefan Löfven.  

Den nye bostadsministern Peter Eriksson (MP) har sagt att vi bland annat ska bygga vackra bostäder. Det anknöt partiets nya språkrör Isabella Lövin till. Hon sa att man kan bygga både vackert och med hänsyn till naturen med klimatsmarta och tätare städer.

Kinberg Batra sa att det måste bli enklare regler och mer byggbar mark. Hon sa också att man måste se över strandskyddet, exempelvis.

– Vi vill bygga bort bostadsbristen. Stöd till nybyggnation och lån så att fler kan konkurrera bland de stora byggföretagen, sa Jonas Sjöstedt.

Om man låter bli att vara objektiv var nog Jan Björklund roligast när han sa att det går fortare att åka till Pluto än att få en hyresrätt i Stockholms innerstad. 

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.