fabianVid Svensk Fastighetsförmedling bolagsstämma beslutade ägarna, 150 franchisetagare, bland annat att utse Fabian Bengtsson till ny styrelsemedlem.

Fabian Bengtsson, född 1972, har ett förflutet som vd för hemelektronikkedjan SIBA och även som ordförande i NetOnNet AB samt ledamot i börsnoterade Axfood AB. Idag är Fabian Bengtsson aktiv ägare och ledamot i Waldir och NetOnNet Group AB.

– Svensk Fastighetsförmedling är redan i dag den mest lokala mäklarkedjan och de kommande åren är vi fast beslutna att ta ytterligare andelar även på storstadsmarknaderna. Det är en av anledningarna till att vi tar in Fabian Bengtsson i styrelsen. Han har en gedigen bakgrund och kompetens som kommer att bidra till att utveckla vårt arbete framöver. Med vår unika ägarstruktur är vi både snabbfotade och välstrukturerade för att med hög kvalité möta våra kunders högt ställda krav, i dag och i framtiden, säger Håkan Hellström, styrelseordförande, Svensk Fastighetsförmedling.

Förutom omsättnings- och försäljningsrekord var franchisetagarnas köp av kedjan från Swedbank en betydande händelse under 2015. Företaget är nu helägt av cirka 150 franchisetagare.

– Det är hedrande att få chansen att vara med och utveckla Sveriges mest lokala och mest serviceinriktade mäklarkedja. Svensk Fastighetsförmedling har en mycket spännande tid framför sig just nu, säger Fabian Bengtsson, styrelsemedlem, Svensk Fastighetsförmedling.

Många minns nog att Fabian Bengtsson blev kidnappad för elva år sedan, den 17 januari 2005. Kidnapparna ville ha 50 miljoner kronor. Han spärrades in i en ljudisolerad trälåda av utpressare i Göteborg och återfanns vid liv 17 dagar senare.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.