fotohemverket
Foto: Hemverket

En lägenhet i Göteborg på 335 kvadratmeter ligger ute till försäljning. Utgångspriset är 30 miljoner kronor, vilket är den dyraste lägenheten i Göteborg genom tiderna enligt mäklarbyrån Hemverket.

Göteborgs-Posten skriver att lägenheten ligger på Östra hamngatan i centrala Göteborg, i Hasselbladska huset. Lägenheten har bland annat ett tornrum och en takterrass med utsikt över Göteborgs hamn och Göteborgsoperan. 

Carl Zide, från Hemverket, har själv gjort en kartläggning av slutpriser i Göteborg de senaste fem åren. Han säger till Göteborgs-Posten att han är övertygad om att det här är den dyraste lägenheten någonsin i staden.

– Jag är helt säker. Det finns ju ingen offentlig slutprisstatistik utan jag har själv gjort efterforskningar på siter som Hemnet och Booli. Jag har gått fem år tillbaka.

Enligt Carl Zide är den här bostadens utgångspris rejält mycket högre än det tidigare högsta utgångspriset.

– Det tidigare rekordet låg på drygt 21miljoner kronor, säger Carl Zide till tidningen.

Enligt Carl Zide är bostaden en av de mest klickade på Hemnet just nu.

– Det är ju trots allt en en mindre målgrupp som vi vänder oss till men hittills känns det bra.

Carl Zide tvivlar inte på att bostaden kommer att säljas för minst utgångspriset. Han säger också att Hemverket lägger till skillnad från många andra mäklarfirmor alltid utgångspriset så nära det verkliga marknadsvärdet som möjlig.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.