orebroJust nu planeras det för 40 nya bostadsrättslägenheter i Örebro. BoKlok, IKEA och Skanskas gemensamma boendekoncept, planerar att bygga 40 bostadsrättslägenheter i stadsdelen Södra Bettorp. Lägenheterna beräknas stå färdiga för inflyttning hösten 2017. Säljstart sker under hösten.

Bettorp kommer att vara ett nyetablerad bostadsområde som både förtätar och knyter an stadsdelen Lillån i norr och naturreservatet Kränglan i öster med övriga Örebro.

Lägenheterna kommer att bestå av två, tre och fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvadratmeter. Planlösningen är öppen och ljus med högt i tak och kaklade badrum med tvättmaskin. Alla lägenheter har egen uteplats eller balkong i västerläge.

– Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Henrik Wiker, projektledare på Skanska.

Projektet blir det åttonde BoKlok projektet i bara Örebro kommun.Försäljningen sker genom en offentlig turordningsdragning på IKEA i Örebro längre fram i höst. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.