happy students group  study in classroom

94 procent av svenska ungdomar mellan 18 och 25 år tycker att bostadsbristen är den största samhällsutmaningen. Och 39 procent tror att bostadsbristen kommer fortsätta att öka under de närmaste 15 åren. Det visar en ny studie som Novus gjort på uppdrag av Linnéuniversitetet, där över 1 000 unga har intervjuats om sin oro inför framtiden, rapporterar DN.

– Många av dagens ungdomar är, med rätta, oroade för att det inte är lätt att få bostad och att det är svårt att få jobb. Många upplever att kraven är höga i det samhälle vi har skapat och att de inte har kontroll över sin situation, säger Aleksander Perski, psykolog och forskare på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet till tidningen.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.